جاذبه های مشهور جهانگردی استانبول

جاذبه های مشهور جهانگردی استانبول


استانبول

یکی از دیدنی‌ترین و جذاب‌ترین کلانشهرهای دنیا است.

شهری که طی قرن‌های متمادی، تحت سلطه‌ی امپراتوری‌های متعدد قرار گرفته است و در مرز دو قاره‌ی آسیا و اروپا قرار دارد.

شهر استانبول حدود سال ۱۰۰۰ میلادی پایه‌گذاری شده است. و به خاطر گذشته‌ی پر فراز و نشیب و تاریخ پر تلاطمش، آثار تاریخی متعددی از دوران مختلف تاریخ دارد.

جاذبه‌های تاریخی این شهر به قدری دیدنی است که همه‌ی سلیقه‌ها را راضی می‌کند. این شهر زیبا، چهار جاذبه‌ی گردشگری مهم و مشهور دارد که عبارت‌اند از موزه‌ی ایاصوفیه، کاخ توپ‌کاپی، مسجد آبی و بازار بزرگ.

علاوه بر این چهار جاذبه‌ی اصلی و مهم، هزاران جاذبه‌ی تفریحی، تاریخی و طبیعی دیگر در استانبول وجود دارد که می‌توانید روزها برای تماشای آنها وقت بگذارید بدون اینکه خسته شوید.  بیشتر جاذبه‌های این شهر، حوالی بخش تاریخی آن متمرکز شده‌اند.

ایاصوفیه

ساختمان فعلی ایا صوفیه در دوره‌ی امپراطوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراطور ژوستینین اول ساخته شد.

این بنا، حکم یک بیانیه‌ی متکبرانه را داشت که ثروت، قدرت و توانایی‌های فنی این امپراطوری را به جهان نشان می‌داد.

در این حد که نواحی اطراف تخت پادشاهی که در این بنا قرار داشت، به عنوان مرکز دنیا شناخته می‌شد.

بعد از اینکه سپاه عثمانی، قسطنطنیه را تسخیر کرد، این کلیسا به مسجد تبدیل شد و در نهایت در قرن بیستم میلادی به موزه تبدیل شد.

هم اکنون از مهم‌ترین جاذبه‌ی نمادین استانبول است.

کاخ توپ‌کاپی

ین قصر به دستور سلطان محمد فاتح یکی از پادشاهان امپراطوری عثمانی در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است.

این کاخ وسیع و باشکوه، نمایش خیره‌کننده‌ای از هنر اسلامی است. حیاط باشکوه این بنا با کاشی‌های زیبا و دست‌ساز تزیین شده است.

فضای داخلی اتاق‌ها، تالارها و برج‌ها و دیوارهای این مجموعه‌ی دیدنی، هر کدام گوشه‌ای از شکوه و عظمت آن را به تصویر می‌کشند. یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های کاخ، حرم‌سرا است، جایی که همسران و فرزندان پادشاه در آن زندگی می‌کردند.

بارگاه دوم کاخ، جایگاه آشپزخانه‌ی سلطنتی و بارگاه سوم جایی است که اتاق خصوصی پادشاه در آن قرار دارد.

علاوه بر بنای این کاخ و تزیینات چشم‌گیر آن، آثار و اشیای به‌جامانده از آن دوران که میراث امپراطوری هستند و بخش زیادی از آن را آثار مذهبی تشکیل می‌دهند، بخش دیگری از دیدنی‌های این کاخ باشکوه را تشکیل می‌دهند.

کاخ توپ‌کاپی بخشی از منطقه‌ی تاریخی استانبول است؛ مجموعه‌ای از آثار تاریخی که در سال ۱۹۸۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

مسجد آبی (مسجد سلطان احمد)

یادگار بزرگی که سلطان احمد برای پایتختش به جا گذاشت، مسجد زیبایی است که به خاطر تزیینات و رنگ کاشی‌های آن، مسجد آبی نامیده می‌شود.

این مسجد بین سال‌های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ ساخته شده است و مثل مسجدالحرام، شش مناره دارد. فضای داخلی، عظمت بنا و تزیینات زیبای این مسجد باعث شده که یکی از بهترین نمونه‌های معماری عثمانی باشد.

یکی از بهترین بخش‌های سفر به استانبول، قدم زدن در باغ‌های بین مسجد آبی و ایا صوفیه است. جایی که از آن می‌توانید شکوه و عظمت هر دو بنای زیبا را ببینید و از تماشای آن لذت ببرید.

پشت مسجد آبی، بازار Arasta Bazaar واقع شده است. این بازار مکانی فوق‌العاده برای خرید سوغات باکیفیت است. اگر دوست ندارید در بازار بگردید می‌توانید از موزه‌ی موزاییک Great Palace دیدن کنید که بین مسجد و بازار واقع شده است.

بازیلیکا سیسترن (Basilica Cistern)

بازیلیکا سیسترن یکی از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های گردشگری استانبول است. این تالار زیرزمینی بزرگ که ظاهری شبیه قصر دارد با ۳۳۶ ستون در ۱۲ ردیف نگه داشته شده است و در زمان‌های دور به عنوان یک آب‌انبار سلطنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

ساخت این مجموعه‌ی بزرگ به دستور کنستانتین کبیر آغاز شده و در زمان ژوستینین یکم در قرن ششم میلادی به اتمام رسیده است. بسیاری از ستون‌های به کار رفته در ساخت این بنا از سازه‌های پیشین مورد استفاده قرار گرفته و دارای حکاکی‌های تزیینی دیدنی است.

یکی از مشهورترین ستون‌های این مجموعه، ستون مدوزا نام دارد و گوشه‌ی شمال غربی بنا قرار گرفته است. سر مدوسا روی این ستون حکاکی شده است.  مدوسا یا مدوزا در اساطیر یونان یکی از گورگون‌ها، دختر فورسیس و ستو و تنها فناپذیر در بین آن‌ها بود. او می‌توانست هر کس را که به چشمانش خیره می‌شد، تبدیل به سنگ کند.

در استانبول بازدید از این مجموعه‌ی باشکوه را نباید از دست بدهید. ستون‌های این آب‌انبار به زیبایی تمام نورپردازی شده‌اند و انعکاس آنها در آب، تصویری فوق‌العاده می‌سازد که بسیار تماشایی است.

موزه‌ی باستان‌شناسی استانبول

موزه باستان‌شناسی استانبول مجموعه‌های بی‌نظیری از آثار و صنایع دستی به جا مانده از قرون گذشته از ترکیه و سراسر خاور میانه را در اختیار دارد.

آثار به نمایش در آمده در این موزه، هم از نظر تاریخی و هم از نظر مکانی، بسیار متنوع هستند. موزه دارای سه بخش است که هر سه بخش بسیار دیدنی هستند.

یکی موزه‌ی شرق باستان، دیگری موزه‌ی باستان شناسی و عمارت کاشی‌کاری محمد دوم. در این عمارت، مجموعه‌ی شگفت‌انگیزی از هنر سرامیکی به نمایش درآمده است.

بازار بزرگ

 

این بازار جایی است که حتما همه‌ی گردشگران استانبول برای یک بار هم که شده به آن سر می‌زنند. این بازار بزرگ سرپوشیده در حقیقت اولین مرکز خرید دنیا است، وسعتی برابر با یک محله‌ی بزرگ دارد و با دیوارهای ضخیم احاطه شده است.

بازار بزرگ بین دو مسجد Nure Osmanıye و Beyazıt قرار گرفته است. مسجد Beyazıt بین سال‌های ۱۴۹۸ تا ۱۵۰۵ ساخته شده و معماری آن از ایا صوفیه الهام گرفته است.

این بازار ۱۱ دروازه‌ی ورودی دارد. غرفه‌ها و مغازه‌های متعدد در اطراف راهروهای باریک قرار گرفته‌اند و هر چه که از صنایع دستی و سوغات تصور کنید می‌توانید در این غرفه‌ها و مغازه‌ها پیدا کنید. هر کسب و کاری، بخش مخصوص به خود دارد بنابراین پیدا کردن محصول مورد نظرتان از بین این همه مغازه و غرفه به سادگی امکان‌پذیر است.

مسجد سلیمانیه

 

مسجد سلیمانیه بر فراز تپه‌ای مشرف به منطقه‌ی سلطان احمد واقع شده و یکی از متمایزترین و زیباترین نمادها و بناهای تاریخی استانبول است.

این مسجد برای سلیمان محتشم و توسط معمار مشهور عثمانی خواجه معمار سنان آغا بین سال‌های ۱۵۴۹ تا ۱۵۷۵ ساخته شده است.

فضای داخلی این مسجد، زیر یک گنبد بزرگ ۵۳ متری به زیبایی تزیین شده است و به خاطر هماهنگی در اندازه‌ها و موزون و متناسب بودن بخش‌های مختلف، بسیار چشم‌گیر است.

بخش خارجی مسجد، یک باغ آرام وجود دارد که بخشی از آن به عنوان آرامستان مورد استفاده قرار گرفته است. در این آرامستان، مقبره‌ی سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان قرار دارد.

بازار ادویه (Mısır Çarşısı)

 

 

در بازار ادویه می‌توانید انواع خوراکی‌های ترکیه را پیدا کنید. علاوه بر انواع ادویه در این بازار میوه‌های خشک، آجیل، سبزیجات معطر و گیاهان دارویی به فروش می‌رسد.

هزینه‌ی ساخت این بازار از مالیاتی که از محصولات ساخت مصر در زمان عثمانی جمع آوری شده بود، تامین شده است. به همین دلیل است که نام ترکی این بازار به معنای بازار مصری است.

بازار ادویه یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم و پرطرفدار استانبول است. در برخی از ساعات روز، بسیار شلوغ می‌شود و گردشگران، دسته دسته از قایق‌های توریستی پیاده می‌شوند و در بازار به گشت و گذار مشغول می‌شوند.

درست در کنار ورودی اصلی بازار، مسجدی به نام مسجد نو (Yeni Camii) وجود دارد که ساخت آن در سال ۱۶۱۵ آغاز شده و در سال ۱۶۶۳ به پایان رسیده است.

کاخ دلمه باغچه (Dolmabahçe)

جاذبه های گردشگری استانبول

کاخ مجلل و باشکوه دلمه باغچه، یکی از بهترین نمونه‌های تاثیر تزیینات و معماری اروپایی بر معماری دوران امپراطوری عثمانی در قرن نوزدهم میلادی است. این کاخ به دستور سلطان عبدالمجید اول در سال ۱۸۵۴ ساخته شده است تا به جای کاخ توپ‌کاپی، اقامتگاه اصلی سلطان و خانواده‌اش باشد.

باغ‌های حوالی کاخ با حوض‌ها، فواره‌ها و باغچه‌های گل زیبا تزیین شده‌اند. فضای داخلی کاخ ترکیبی از سبک‌های روکوکو، باروک، نئوکلاسیک و المان‌های عثمانی است و با شمعدان‌ها و چلچراغ‌های بزرگ و باشکوه، وسایلی به سبک فرانسوی و نقاشی‌های دیواری خیره‌کننده مزین شده است.

این ها تنها بخش کوچکی از جاذبه های شگفت انگیز استانبول هستند. در مقاله های بعدی به ذکر دیگر مکان های دیدنی و باشکوه استانبول خواهیم پرداخت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید